Gaedingakeppni SM-kval, B-flokk 

Jag har ingen bild från Gaedingakeppni-kvalet så detta är en bild från SM. Foto Johanna Berg. Jag har ingen bild från Gaedingakeppni-kvalet så detta är en bild från SM. Foto Johanna Berg.

Den 30/8 var det uttagning till Gaedingakeppni SM. Milla och Berglind var med och fick en jättefin poäng på totalt 8,21. Detta trots att det blev lite korsgalopp som drog ner poängen. Jag blir så stolt över fina Milla och duktiga Berglind!

Jag har ingen bild från Gaedingakeppni-kvalet så detta är en bild från SM. Foto Johanna Berg.

Vad är Gæðingakeppni?
Gædingakeppni - fria och nöjda hästar!
Gæding betyder flott ridhäst med mycket kraft och utstrålning. Keppni betyder tävling.
Denna tävlingsform har en lång tradition på Island, där man alltid varit mån om att visa fram hästen i första hand.
Det vanligaste när man tävlar med islandshästar i Sverige och de flesta andra länder (utom Island) är att man rider ”Sportgrenar”; tölt, fyrgång, femgång och olika pass-grenar.
Dessa Sporttävlingar uppfanns i Tyskland på 1960-70-talet, när man började rida islandshäst där på allvar. Sedan spred sig detta över Europa.
I Islandshästens hemland, Island, rider man helst Gædingakeppni, som delas in i A-flokk (för femgångshästar) och B-Flokk för fyrgångshästar. 
Text: Stina Helmersson


 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Chris Landergren » Det värsta som kan hända!:  ”Hej Christina! Surfade in på din hemsida nu, har inte varit där på enormt länge...”

  • carita » En hel månad av saknad.:  ”Vilken vacker bild på Ove <3”

  • Leif Alm » Det värsta som kan hända!:  ”Torpet. Fredag kväll. En vacker vårskymning. Några gäss drar kacklande förbi. Nå..”

  • Agneta Lippman » Det värsta som kan hända!:  ”Underbart att läsa! Det är precis så här som livet är. Jag tycker fortfarande at..”

  • Emma » Ett nytt år:  ”Tänker på er då å då, och på alla trevliga stunder jag haft i Lärbo! kul att få ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln