Till SALU

Vi har bedrivit avel i liten skala och har satsat på att få fram hästar med bra psyke, samarbestsvilliga och arbetsvilliga hästar med fina gångarter.
Våra avelsbedömda hästar har ett medelvärde på:

exteriör 7,92
ridegenskaper 8,03
totalt 8,00

Nästan 20% av de egna uppfödningar har avelsbedömnts, viket annses vara en bra siffra. De visade hästarnas medelålder är bara 5,7 år. Det resultatet kan man inte vara annat än nöjd med!

Jag har inte mer än tre hästar kvar nu kontakta mig om någon verkar intressant.

KONTAKT
Se mer information under respektive häst under Hästarna.
Kontakta Christina via Kontaktformuläret eller ringa 073-6705416.
På grund av min mans bortgång kommer i princip alla hästar att säljas troligtvis kommer jag bara behålla en häst.

Miriam och Berglind. Miriam och Berglind.

MIRIAM FRÅN AMMOR
Med sorg i hjärtat har jag beslutat att sälja min fina Miriam från Ammor  Så nu tänkte jag göra en intressekoll för Miriam från Ammor. Hon är född 2012, inriden, tränad och avelsvisad av proffs dvs Danni och Berglind. Hon är enligt Berglind den snällaste hästen i stallet. Hon är mycket välriden och som sagt enbart tränad av proffs, men är ändå inte en häst för någon nybörjare då hon inte är så erfaren ännu.
Hon har mycket väl separerade gångarter och är avelsbedömd med 8,0 för tölt, galopp, spirit, hals/manke/bog, rygg/kors, proportioner och benkvalitet. Totalt 7,65. Nu har hon fått vila efter bedömningen och kommer att sättas igång igen av Berglind efter SM. 
Hon kan mycket väl passa både till tävling, avel eller bara som lyxig ridhäst. Hon kan fungera fint för vuxen och ungdomsryttare. Hon är 5-gångare och mankhöjden är 143 cm.
Miriams stam är e. Hrafnfaxi frá Vestra Geldingaholti som har oräknerliga medaljer från SM, både med vuxen ryttare och med barn, plus NM guld och VM silver. Miriams mor är Mynta från Bergshill som har två fina bedömda avkommor bl a Milla från Ammor som har två SM-silver plus att hon har varit i A-final på SM i T1 de senaste 4 åren.
Miriam finns nu hos Viby islandshästar.
Mamma Mynta från Bergshill kan du se på hennes egen sida.
Se mer information under Miriam från Ammor. Kontakta Christina via Kontaktformuläret eller ring 073-6705416.
Ytterligare information kan fås av hennes tränare Berglind Rósa Guðmundsdóttir på
mob. 073-566 80 16 och hon är nu på försäljning hos Viby islandshästar se deras hemsida och facebook. Kontakta Anna Bergqvist på mobil 070-8165915.
Nedan finns fler bilder på Miriam från Ammor. Tryck på första bilden så kan du se bilderna i förstoring genom att bläddra med pilarna. Foto: Sofie Lahtinen Carlsson (ridbilderna)

Álfaþór från Ammor 3 veckor gammal. Foro Mirjam Horn Álfaþór från Ammor 3 veckor gammal. Foro Mirjam Horn

Álfaþór från AMMOR
TINGAD
Álfaþór
är född lördagen den 10/6 i ett riktigt åskoväder! Álfaþór får sitt namn efter åskguden þór (Tor) och Álf (alv) efter pappa Álfur frá Selfossi. Det blir spännande att se vad det blir av honom!
Då jag succesivt håller på att minska antalet hästar så är även Álfaþór till salu, då jag enbart vill behålla ett till två ston framöver.
Han har en helt fantastisk mamma som är supercool och som ger hästar med väldigt mycket gång! Läs mer under Mynta från Bergshill.
Pappa till Álfaþór är ingen annan än Álfur frá Selfossi som ger den ena topphästen efter den andra och har ca 130 avkommor som tävlas och i dagsläger 174 avelsbedömda avkommor. Han är bl a far till två av världens högst bedömda häst
ar först Þórálfur frá Prestsbæ som har en otroligt jämn och fin bedömning med totalt 8,94! Nu har Alfursonen Þráinn frá Flagbjarnarholti blivit världens högst bedömda med 8,95 totalt!
Álfaþór har en mycket spännande helsyster
Álfheiður från Ammor som nu är två år och som det blir väldigt spännande att följa framöver. Álfaþórs båda storebrödrer är sålda. Först såldes Heiðir och köparen blev så otroligt nöjd så att hon även köpte storebror

Miriam från Ammor u Mynta från Bergshill e Hrafnfaxi frá Vestra-Geldingaholti Sofie Lahtinen Carlsson
Millas son Annar från Ammor kom 3:a på sitt livs första tävling. Han rids av sin ägare Jack Eriksson. Annar är e. Alfari från Ammor.
Millas son Annar från Ammor kom 3:a på sitt livs första tävling. Han rids av sin ägare Jack Eriksson. Annar är e. Alfari från Ammor.
Milla och Berglind SILVER i T1 vid SM. Foto Johanna Berg.
Fina Arnór från Ammor 7 månader på bilden.
Milla och Berglind vid SM, foto Johanna Berg.
Móna från Håkansgården, foto Anna Helgesson.
Móna med fölet Þytur från Hvidagården (svart), foto Anita Gliving.
Mónas föl Almar från Ammor.
Támyrja från Ammor
Támyrjas vackra dotter Töfrun från Ammor.
Támyrjas son Arinn från Ammor.