Till SALU

Vi har bedrivit avel i liten skala och har satsat på att få fram hästar med bra psyke, samarbestsvilliga och arbetsvilliga hästar med fina gångarter. Just nu finns egentligen bara en häst till salu.
Våra avelsbedömda hästar har ett medelvärde på:
exteriör 8,00    ridegenskaper 8,16   totalt 8,10   De visade hästarnas medelålder är bara 5,6 år. Det resultatet kan man inte vara annat än nöjd med!


Mynta från Bergshill är favorit stoet när det gäller vår avel, hon ger otroligt trevliga hästar som har varit lätta att rida in och som har väl separerade gångarter. Hon är mor till Támyrja, Milla, Miriam, Arnór,  Álfheiður, Heiðir och Álfaþór från Ammor. Två av Myntas avkommor har avelsbedömts hittils och båda har en 1:a klass för ridegenskaper.
Dottern Milla startade sin tävlingskarriär 2014 och på SM och fick Milla och Berglind SILVER i T1. Det blev även en SILVER-medalj vid Gæðinga SM. En helt otrolig prestation under hennes första tävlingssäsong! Med sin nya ryttare Jack Eriksson har hon varit i A-final i T1 på SM tre år i rad.

KONTAKT
Se mer information under respektive häst under Hästarna.
Kontakta Christina via Kontaktformuläret eller ringa 073-6705416.
På grund av min mans bortgång kommer i princip alla hästar att säljas eventuellt kommer jag att behålla 1-2 hästar.

Álfaþór från Ammor 3 veckor gammal. Foro Mirjam Horn Álfaþór från Ammor 3 veckor gammal. Foro Mirjam Horn

Álfaþór från AMMOR
Álfaþór är född lördagen den 10/6 i ett riktigt åskoväder! Álfaþór får sitt namn efter åskguden þór (Tor) och Álf (alv) efter pappa Álfur frá Selfossi. Det blir spännande att se vad det blir av honom!
Då jag succesivt håller på att minska antalet hästar så är även Álfaþór till salu, då jag enbart vill behålla ett till två ston framöver.
Han har en helt fantastisk mamma som är supercool och som ger hästar med väldigt mycket gång! Läs mer under Mynta från Bergshill.
Pappa till Álfaþór är ingen annan än Álfur frá Selfossi som ger den ena topphästen efter den andra och har ca 130 avkommor som tävlas och i dagsläger 174 avelsbedömda avkommor. Han är bl a far till världens högst bedömda häst
Þórálfur frá Prestsbæ som har en otroligt jämn och fin bedömning med totalt 8,94!
Álfaþór har en mycket spännande helsyster
Álfheiður från Ammor som nu är två år och som det blir väldigt spännande att följa framöver. Álfaþórs båda storebrödrer är sålda. Först såldes Heiðir och köparen blev så otroligt nöjd så att hon även köpte storebror Arnór från Ammor.
Álfaþór har tillsamans med mamma Mynta åkt till Myntas nya ägare och stannar där till dess att han blir avvand nästa år.
Om du är intresserad så ring gärna Christina 073-6705416 eller maila mig.

Miriam och Berglind. Miriam och Berglind.

MIRIAM FRÅN AMMOR
Miriam från Ammor född 2012 u. Mynta från Bergshill, e. Hrafnfaxi frá Vestra-Geldingaholti dvs helsyskon till Arnór, lillasyster till Milla, Támyrja från Ammor.
Planen för Miriam var att hon skall komma till avelsbedömning i år men starx innan Romme 2 blev hon ormbiten och fick en kraftig infektion. Så nu får hon gå kvar hos Danni och Berglind och vila lite och sedan satsar vi på avelsbedömning nästa år dvs 2018.
Miriam är en häst med mycket bra huvud och lovande  jämna gångarter.
Hittar jag en köpare som verkligen satsar seriöst på henne till bedömning/tävling så kan jag eventuellt tänka mig att sälja henne även innan bedömning.
Se mer information under Miriam från Ammor. Kontakta Christina via Kontaktformuläret eller ring 073-6705416.

Milla och Berglind SILVER i T1 vid SM. Foto Johanna Berg.
Fina Arnór från Ammor 7 månader på bilden.
Milla och Berglind vid SM, foto Johanna Berg.
Móna från Håkansgården, foto Anna Helgesson.
Móna med fölet Þytur från Hvidagården (svart), foto Anita Gliving.
Mónas föl Almar från Ammor.
Támyrja från Ammor
Támyrjas vackra dotter Töfrun från Ammor.
Támyrjas son Arinn från Ammor.