Miriam från Ammor

Miriam från Ammor på inridning hos Danni och Berglind på Toftinge Gård. Miriam från Ammor på inridning hos Danni och Berglind på Toftinge Gård.

Söndagen den 4 oktober hämtade Jenny Miriam på Stenholmen för vidare färd mot Toftinge Gård i Älmsta. Jag åkte direkt från stugan och anslöt i Stockholm.

 

Miriam är en unghäst som jag bara har haft hemma fram till hon var ca ett halvår. I samband att vi sålde gården och flyttade så fick hon åka till Stenholmen tillsammans med mamma Mynta och hennes några månader äldre kompis Vordögg. Så jag har verkligen bara haft väldigt sporadisk kontakt med henne under uppväxten. År 2012 fick vi fyra finfina föl. Miriam är den enda av dessa fyra som jag fortfarande äger. Miriam har något speciellt dessutom är hon väldigt söt och feminin tycker jag. Nu blir det väldigt spännande att se hur hon utvecklas hos Danni och Berglind på Toftinge Gård.
Miriam är halvsyster till Támyrja, Milla och Álfheiður de har samma mamma dvs Mynta från Bergshill och deras pappor är halvbröder. Miriam har en mycket snygg ettårig helbror Arnór från Ammor, deras pappa är Hrafnfaxi frá Vestra Geldingaholti.
Mynta är mitt absoluta favoritsto för den som är lite "avelsnörd" så har hon Náttfari frá Ytra-Dalsgerði, Piltur frá Sperðli, Þokki frá Garði, Hörður frá Kolkuósi, Hrafn frá Holtsmúla mfl i sin stam.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Chris Landergren » Det värsta som kan hända!:  ”Hej Christina! Surfade in på din hemsida nu, har inte varit där på enormt länge...”

  • carita » En hel månad av saknad.:  ”Vilken vacker bild på Ove <3”

  • Leif Alm » Det värsta som kan hända!:  ”Torpet. Fredag kväll. En vacker vårskymning. Några gäss drar kacklande förbi. Nå..”

  • Agneta Lippman » Det värsta som kan hända!:  ”Underbart att läsa! Det är precis så här som livet är. Jag tycker fortfarande at..”

  • Emma » Ett nytt år:  ”Tänker på er då å då, och på alla trevliga stunder jag haft i Lärbo! kul att få ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln